Siden viser et udsnit af vores  aktiviteter fra 2019 og frem

Erfamøde om uld. Lørdag d. 5. januar kl. 13

Vi skal snakke uld - behandling, kvalitet, forarbejdning og meget andet.

Else Rasmussen fra Klintemarksgård vil præsentere ulden fra hendes dyr, der alle er født på gården.

I gårdbutikken vil man kunne se og røre færdige produkter og garn fra de forskellige typer uld.

Else vil gerne have at dem der har fibertest på deres uld, tager prøver med, så vi kan få en snak om de forskelligheder der kan være.

Har man ikke en fibertest kan man tage en prøve på størrelse med en 5 krone på kroppen lige bagved skulderbladet på dyret.

Foreningen sørger for kaffe og the.

Erfa mødet holdes på Klintemarksgård ved Ringsted d. 5. Januar kl. 13 og vi regner med at vi kan snakke 2 - 3 timer.

Arrangementet er gratis for medlemmer. Gæster betaler 50 kr.

Marts 2019

"Show introduction" med Chris.

Da vi er så heldige at kunne trække på den store erfaring Chris har fra shows over hele verden - har vi bedt ham holde en "show introduction" hvor han vil gennemgå hvad vi skal kunne for at fremvise vores dyr bedst muligt, samt hvad vores dyr skal være trænet til. Hvis der er tid, vil han kort gennemgå og fortælle om den australske "handling" af alpacaer - og igen kan vi trække på hans erfaring fra hans egne 1500 dyr. Der vil sikkert komme andre emner frem også - da Chris jo ikke er den mest mundlamme taler :-)

Begivenheden finder sted hos Vallø Alpaca ved Køge torsdag d. 4. april 2019 kl. 18.00.

Arrangementet er afhængig af hvor mange tilmeldinger der er - så giv endelig besked på Valloealpaca@gmail.com eller på tlf. 4291 1918 senest 31/3-19.

Vi forventer det varer et par timer og glæder os til at se mange interesserede. Der serveres kaffe.

Anette og Marianne fra Vallø Alpaca

Foreningen arranger igen i år klipning af alpacaer.

Desværre har vi ikke mulighed for at tilbyde at arrangere klipning af lamaer i 2019, men meld gerne ind hvis du har ønsker om klipning af lama i 2020, så vil vi se om vi kan arrangere det. Kommer der ingen tilbagemeldinger, antager vi at der ikke er interesse.

Vi er ved at lægge sidste hånd på planen for årets klipning af alpacaer ved Chris Williams.

Chris kommer til DK i midten af april i år og der er stadig plads til flere der gerne vil have hjælp til klipningen.

Det er mange nye alpacaejere i år, og der er måske nogle der er lidt spændt på denne del af alpaca-fornøjelsen.

Chris klipper på sit medbragte bord. Man skal være 2 personer til at få alpacaen op.

Den ene person støtter derefter alpacaens hoved, mens den anden tager uld fra.

Chris guider os igennem det - samtidigt med at han guider på fordelingen af det afklippede uld efter kvalitet.

Han tjekker alpaca'ens tænder og klove - og klipper og sliber efter behov.

Mens alpaca'en ligger på bordet har man også chancen for at tjekke huld og almene tilstand og måske få behandlet småskader, hvis der skulle være nogen og selvfølgelig få givet vitaminer hvis det er tid for det.

Chris har ufattelig stor erfaring med alpaca'er (han har selv 1500), så hans vurdering og gode råd er rigtigt givtige - og ikke mindst spændende.

Det tager max. 15 min. at klippe og tjekke den enkelte alpaca og vores erfaring er at dyret på den korte tid sjældent når at blive stresset over at være immobiliseret.

Når man skal have klippet alpaca'er skal man være opmærksom på:

Beholdere / sække til ulden.

Der skal være adgang til strøm.

Alpaca'erne skal være til at hente rimelig hurtigt (det er ikke en god ide først at skulle hente dem på folden)

Man skal være minimum 2 hjælpere.

Men så er resten også kun en fornøjelse og en mulighed for at lære en masse om alpaca'er.

Tilmelding, gerne inden 25. februar, til:

Marianne Walsøe på tlf. 42 91 19 18 eller mail valloalpaca@gmail.com

Generalforsamling, foredrag og erfa-møde

Sæt X i kalenderen lørdag d. 10. august kl. 11.​

Programmet er sendt ud til foreningens medlemmer.

• Foredrag om sundhed ved dyrlæge Henrik Hagbard fra Gørlev dyreklinik

• Generalforsamling

• Info om forventet show i Danmark 2020

• Info om mulighed for at deltag på uldshow i Sverige 2019

• Erfamøde om føl​

HUSK du er kun stemmeberettiget på generalforsamlingen hvis du har betalt dit kontingent!

Arrangementet er gratis for medlemmer.

Bukkerupvej 100, 4340 Tølløse.

Tilmelding nødvendig af hensyn til forplejning. mail@dansklamaogalpacaforening.dk

Nytårskur

Hyggeligt samvær, erfaringsudveksling og lidt godt til ganen. Vel mødt !

Tid: Søndag d. 9. februar 2020 Kl. 13:00

Sted: HORSELUND ALPACA ULDBUTIK BOHOLTVEJ 2, TÅRUP 5871 FRØRUP