Uld

Alpacaen er først og fremmest kendt for sin fantastiske uld og er gennem tiden fremavlet til formålet. Lamaen er fremavlet med henblik på andre egenskaber, men man skal ikke undervurdere dens uld.

Ulden kan måles og analyseres for at fastslå kvaliteten. Når man sammenligner resultatet af uldanalyser er det vigtigt at have dyrets alder for øje. Uldkvaliteten falder med alderen. Der er stor forskel på hvor hurtigt uldkvaliteten falder hos de forskellige dyr og det kan derfor være interessant at kigge på dyrenes uldkvalitet over en årrække hvis man vil avle dyr der producerer uld af høj kvalitet igennem længere tid.

Uldanalyser

Foreningen/avlsudvalget arbejder på en fælles dansk strategi for uldtest samt kontakt til et laboratorie hvor vi samlet kan sende vores uldprøver til.

Klipning

Foreningen er i det omfang det er muligt behjælpelig med at arrangere klipning hvert forår.

Hold dig orienteret her på siden og i medlemsbladet.